Mijn werkwijze

Kindercoaching

spelmateriaalDe kinderen die ik coach zijn vaak gevoeliger dan hun leeftijdsgenootjes, waardoor zij belevenissen van de dag op een andere manier verwerken. Soms uit zich dat in negatief gedrag zoals eerder omschreven. Ik leer kinderen nieuwe vaardigheden, in plaats van ongepast gedrag.

 • Ik kijk en luister naar het kind en sluit aan bij zijn of haar interesses en belevingswereld. Spelvormen, verhalen, creatieve opdrachten of buitenspelen behoren tot de mogelijkheden.
 • Ik leer kinderen wat ze anders kunnen doen in moeilijke en/of vervelende situaties.
 •  Ik leer hoe kinderen de prikkels van de dag kunnen verwerken.

Oudercoaching

Ouders van gevoelige kinderen worden ertoe gedwongen om hun manier van opvoeden aan te passen. Inzicht krijgen in de situatie is daarmee van onschatbare waarde. Ik help ouders te begrijpen waar het gedrag vandaan komt. Ik leer ouders hoe zij op een andere manier met hun kind kunnen communiceren, waardoor het kind ruimte voelt zich anders te gedragen.

 • Ik geef ouders inzicht in de leef- en denkwereld van hun kind en nieuwe inzichten op vastgelopen situaties.
 • Ik help ouders van een afstand te kijken naar hun situatie. Door middel van gesprekken ontdekken we nieuwe mogelijkheden en gaan er op een praktische manier mee aan de slag.
 • De samenwerking tussen kind, ouder en coach zorgt voor grip, begrip en een sterkere band.


Gezinscoaching op maat (intensieve pedagogische thuisbegeleiding)
Als je voelt dat je vastloopt in de opvoeding, je weet niet meer wat je moet doen, je ziet je kind worstelen net zo hard als dat jij worstelt, dan kan ik jullie helpen.

 • Sinds februari 2017 heb ik een samenwerkingsverband met Vraagkracht met de mogelijkheid om een volledig gezinsprogramma op maat te maken.
 • Als gezinscoach kom ik bij jullie thuis om samen de veranderingswensen te inventariseren. Deze wensen zetten we om in concrete doelen. Vervolgens vormen deze doelen - samen met werkpunten om deze doelen te behalen - de leidraad van de hulpverlening. 
 • Het welzijn en de veiligheid van alle gezinsleden staat hierin voorop.
 • Dit vraaggerichte gezinsprogramma kan variëren in duur tussen de twee weken en één jaar. 
 • De hulp die VraagKracht jullie kan bieden is geheel vrijblijvend. Samen met jullie maken we keuzes over de duur en invulling van de hulp.

“Samen vinden we een passende oplossing”.

Hoe doen we dat?

spel materiaal

Ieder gezin is anders, ieder probleem vraagt om een passende oplossing. Daarom maak ik gebruik van verschillende methodieken en werkvormen uit de diverse opleidingen die ik gevolgd heb. Zie pagina over mij.

Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek contact met me op. Ik vertel je dan ook welke vergoedingsmogelijkheden er zijn en bij wie jullie terecht kunnen voor een verwijzing.

Ben ik de juiste hulp voor jullie? Zet dan de eerste stap en bel 06 – 40 39 33 99
Meer weten? Neem zeker een kijkje op de website van Vraagkracht